About us

                                                          Onze Australische herders en wij:

Wij wonen samen met onze kinderen 12.j en 5j en 3.j in het mooie Westerlo, de ‘Parel van de Kempen’.


Al van zolang we ons herinneren zijn honden in ons leven. Als jonge tiener ging Kristof, samen met zijn grootvader, regelmatig mee naar hondenshows. Zo is bij hem de liefde voor honden ontstaan. Jasmine begon op jonge leeftijd te trainen met haar hond op de hondenschool en raakte zo gehecht aan viervoeters. Nu, een aantal jaar later, is deze hobby uitgegroeid tot een passie. Wij hebben beiden een cursus hondeninstructeur van de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH) succesvol afgerond en zijn aangesloten bij hondenschool ‘Parel der Kempen’ in Westerlo.


Onze liefde voor de Australische herder is begonnen in 2013 toen we op een show in contact kwamen met dit ras. Een jaartje later was onze eerste eigen Aussie een feit, en helemaal verliefd op dit ras, kwam er al snel een tweede bij. Ondertussen hebben we 7 Australische herders in onze kennel.


Al onze honden hebben een cursus gehoorzaamheid gedaan en een socialisatietest behaald, kwestie van sociale en gehoorzame honden te hebben. Wij gaan met onze honden naar hondenshows waar ze goede resultaten behalen. Onze tuin grenst aan een natuurgebied waar we dan ook vaak vertoeven met onze viervoeters. Tevens gaan we met hen naar de hondenschool en regelmatig op uitstap. Wij voeden onze honden met Lobo nature petfood en vers vlees van Degomeat.


Onze kennel is aangesloten bij de Fédération Cynologique Internationale (FCI) en de Koninklijke Maatschappij Sint- Hubertus (KMSH). Het is onze bedoeling om sociale en gezonde pups te kweken. Ook zijn al onze honden op alle genetische afwijkingen getest waarvoor we kunnen testen. (genetische testen)

Ook zorgen we dat, wanneer de pups het nest verlaten, ze al voldoende prikkels hebben gekregen zodat dit de integratie in hun nieuwe woonst bevordert. Op die manier kan de nieuwe eigenaar evenveel genieten van zijn hondje zoals wij van onze honden.


Indien u ons en onze honden een bezoekje wil brengen, neem dan vrijblijvend contact op. Gelieve zoveel mogelijk over uzelf te schrijven(gezinsituatie, hobby’s, enzovoort). Een australische herder is een ras dat een consequente opvoeding en beweging vraagt.